ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΣΤ

ΤΟ ΕΜΣΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ:

  • ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Οι τελευταίες χρονιές (2015 – 2018) ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για την προώθηση των σκοπών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και τη λειτουργία του. Σηματοδοτήθηκαν από την ολοκλήρωση των αναγκαίων διοικητικών πράξεων για την οριστική παραλαβή του νέου κτηρίου, την άμεση, μετά την παράδοση, τμηματική αλλά τακτική εκθεσιακή λειτουργία του στο κτήριο ΦΙΞ στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2016, τη διεκδίκηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και την εξωστρεφή εκθεσιακή του δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, που του απέφερε αναγνώριση και διακρίσεις. Έκτοτε λειτούργησε απρόσκοπτα τους χώρους των περιοδικών του εκθέσεων, τους χώρους των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, την Αίθουσα Συνεδρίων και Προβολών, το Πωλητήριο κλπ. παρουσιάζοντας ένα σημαντικό αριθμό εκθέσεων αλλά και δράσεων, όπως συνέδρια, παρουσιάσεις εκδόσεων, χορευτικών και μουσικών παραστάσεων, προβολών, μεταξύ άλλων.

Η καθοριστική για τη συνέχιση της δυναμικής πορείας του ΕΜΣΤ έγκριση της δωρεάς των 3.000.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα επιτρέψει τη διενέργεια των εργασιών που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του κύριου στρατηγικού στόχου του Μουσείου, δηλαδή την πλήρη λειτουργία του, με τον εξοπλισμό και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών για την εγκατάσταση της μόνιμης συλλογής του στους 3 τελευταίους ορόφους, τη λειτουργία media lounge, την ολοκλήρωση της αίθουσας προβολών και συνεδρίων, της βιβλιοθήκης, του αρχείου, του δώματος κλπ. Ταυτόχρονα, μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαγωνισμοί που θα διενεργήσει το ΕΜΣΤ για το άνοιγμα στο κοινό του καφέ, του πωλητηρίου και του εστιατορίου του.

Για τον σκοπό αυτό, από τις 17 Ιουλίου 2018 το ΕΜΣΤ αναστέλλει την εκθεσιακή του δραστηριότητα, προκειμένου να απεγκαταστήσει τις εκθέσεις του που μόλις ολοκληρώθηκαν και να προχωρήσει το συντομότερο στις απαραίτητες εργασίες και τον σχεδιασμό του προγράμματός του από το 2018 έως το 2020. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες κινήσεις και οι επόμενες δράσεις του Μουσείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες θα είναι  βασισμένες στις συνέργειες, όπως ήταν όλος ο προγραμματισμός του από την περίοδο των δοκιμαστικών δράσεων στο νέο κτήριο το 2016 μέχρι και σήμερα.

Η λειτουργία των γραφείων του Μουσείου είναι Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 – 17.00.

Το ΕΜΣΤ ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες, τους φίλους και το κοινό του Μουσείου που στήριξαν την προσπάθειά του στην πολύ κρίσιμη και δημιουργική περίοδο που διένυσε και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εμπιστοσύνη του.

 

Φωτογραφία: Σπύρος Ρεκούνας

EL / EN