ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 
 
 
 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές περιηγούνται στους χώρους της έκθεσης και έρχονται σε επαφή με επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής. Ακολουθεί εικαστικό εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Υπεύθυνοι:
Ιωαννίδη Ελισάβετ, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019016, email: elisabeth.ioannides@emst.gr
Δημήτρης Καννάς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019028, email: dimitris.kannas@emst.gr

 
 
 

 
 
 

«Bλέπω, Παίζω, Ανακαλύπτω … με τη Σύγχρονη Τέχνη» για μαθητές Νηπιαγωγείου

Στο πρόγραμμα Bλέπω, Παίζω, Ανακαλύπτω … με τη Σύγχρονη Τέχνη οι μικροί επισκέπτες θα περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης συλλογής και θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα. Θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια ή κατασκευές.

online κρατήσεις

«Δημιουργώ το δικό μου ημερολόγιο» για μαθητές Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Δημιουργώ το δικό μου ημερολόγιο οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με έργα της μόνιμης συλλογής που έχουν ημερολογιακό χαρακτήρα. Σε ένα ημερολόγιο κανείς γράφει για τις εμπειρίες του εκφράζοντας τις προσωπικές του ανάγκες, ερμηνείες και συναισθήματα. Είναι ένας χώρος εξομολόγησης. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους ημερολογιακά έργα μέσα από ποικίλα υλικά και διαφορετικά εκφραστικά μέσα (εικαστικά, περφόρμανς, κτλ.)

online κρατήσεις

 
 
 

«Περιπλανήσεις με τη σύγχρονη τέχνη» για μαθητές της Α’, Β’, Γ’ τάξης του Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Περιπλανήσεις με τη σύγχρονη τέχνη οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που διερευνούν τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κοινωνικό σύνολο και το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές.

online κρατήσεις

«Αποτυπώματα» για μαθητές της Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Αποτυπώματα οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που αφορούν στην ευρεία έννοια της πολιτικής, συζητώντας για ένα σύνολο θεμάτων που σχετίζονται με τα κοινά. Μέσα από βίντεο, εγκαταστάσεις και ζωγραφικά έργα οι μαθητές θα γνωρίσουν πώς σύγχρονοι καλλιτέχνες σχολιάζουν καταστάσεις και γεγονότα της εποχής που ζουν. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν γύρω τους.

online κρατήσεις

 
 
 

«Δημιουργικές Αναζητήσεις: Τεχνολογία, Επιστήμη, Ταξίδια» για μαθητές της Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Δημιουργικές αναζητήσεις: Τεχνολογία, Επιστήμη, Ταξίδια οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που επηρεάζονται από την επιστήμη και την τεχνολογία αλλά κρύβουν μέσα τους και την έννοια του ταξιδιού. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές.

online κρατήσεις

 
 
 

 
 
 

Διάρκεια προγράμματος

Μιάμιση ώρα

Ημέρες

Τετάρτη & Παρασκευή

Ώρες

10:00 – 11:30 π.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος για τα προγράμματα γίνεται από Λεωφόρο Συγγρού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τις σχολικές ομάδες.


ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιείστε το παρακάτω σύστημα για να κάνετε online κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για σχολικές ομάδες. Τα προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή. Τα προγράμματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Για λόγους πρόληψης και προστασίας από την COVID-19 οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται ανά τμήμα. Οι μαθητές μπορεί να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες. Τηρούνται τα ισχύοντα κάθε φορά μέτρα πρόληψης της πανδημίας, τα οποία μπορείτε να βλέπετε εδώ.

EL / EN