ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 
 
 
 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές περιηγούνται στους χώρους της έκθεσης και έρχονται σε επαφή με επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής. Ακολουθεί εικαστικό εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Υπεύθυνοι:
Ιωαννίδη Ελισάβετ, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019016, email: elisabeth.ioannides@emst.gr
Δημήτρης Καννάς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019028, email: dimitris.kannas@emst.gr

 
 
 

 
 
 

Bλέπω, Παίζω, Ανακαλύπτω … με τη Σύγχρονη Τέχνη
για μαθητές Νηπιαγωγείου

Πολλά χρώματα, διαφορετικά σχήματα, περίεργοι ήχοι;

Στο πρόγραμμα «Bλέπω, Παίζω, Ανακαλύπτω … με τη Σύγχρονη Τέχνη» οι μικροί επισκέπτες θα περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα. Θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν  δικά τους σχέδια ή κατασκευές. Μέσα από μια ευχάριστη προσέγγιση τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

online κρατήσεις

Περιπλανήσεις με τη σύγχρονη τέχνη
για όλες τις τάξεις του Δημοτικού

Έχεις περιπλανηθεί στην πόλη σου; Έχεις σκεφτεί τη σχέση σου με το περιβάλλον και τον κόσμο γύρω σου;

Στο πρόγραμμα «Περιπλανήσεις με τη σύγχρονη τέχνη» οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με έργα του Μουσείου που διερευνούν τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κοινωνικό σύνολο, και το φυσικό και αστικό περιβάλλον, ενδυναμώνοντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές, με στόχο την ενδυνάμωση της ομαδικότητας και της κοινωνικής συνοχής.

online κρατήσεις

 
 
 

Αποτυπώματα
για όλες τις τάξεις του Δημοτικού

Πώς οι σύγχρονοι καλλιτέχνες αφήνουν τα αποτυπώματά τους στα έργα που δημιουργούν; Με ποιον τρόπο αποτυπώνουν την εποχή τους και σχολιάζουν καταστάσεις και γεγονότα που βιώνουν;

Στο πρόγραμμα «Αποτυπώματα» οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων με στόχο να αναρωτηθούν για τα παραπάνω θέματα. Μετά από μια διαδραστική περιήγηση σε εκτιθέμενα έργα, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα σχολιάσουν όσα συμβαίνουν γύρω τους αφήνοντας το δικό τους εικαστικό αποτύπωμα.

online κρατήσεις

Δημιουργικές Αναζητήσεις: Τεχνολογία, Επιστήμη, Ταξίδια
για μαθητές της Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού

Πώς αξιοποιούν την τεχνολογία στο έργο τους οι καλλιτέχνες; Θα σκεφτόσουν ποτέ να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για τη δημιουργία έργων τέχνης;

Στο πρόγραμμα «Δημιουργικές αναζητήσεις μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης» οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων και θα ταξιδέψουν με οδηγό την επιστήμη και την τεχνολογία. Αφού πραγματοποιηθεί διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές, αξιοποιώντας διαφορετικά εικαστικά μέσα.

online κρατήσεις

 
 
 

 
 
 

Διάρκεια προγράμματος

Μιάμιση ώρα

Ημέρες

Τετάρτη & Παρασκευή

Ώρες

10:00 – 11:30 π.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος για τα προγράμματα γίνεται από Λεωφόρο Συγγρού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τις σχολικές ομάδες.


ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιείστε το παρακάτω σύστημα για να κάνετε online κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για σχολικές ομάδες. Τα προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή. Τα προγράμματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Για λόγους πρόληψης και προστασίας από την COVID-19 οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται ανά τμήμα και οι μαθητές μπορεί να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες. Τηρούνται τα ισχύοντα κάθε φορά μέτρα πρόληψης της πανδημίας, τα οποία μπορείτε να βλέπετε εδώ.

EL / EN