ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 
 
 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 
 
 
 
 
 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.
Τετάρτη 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.
Πέμπτη 11.00 π.μ. – 10.00 μ.μ.
Παρασκευή 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.
Σάββατο 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.
Κυριακή 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Η τελευταία είσοδος στο μουσείο είναι στις 18.30, όλες τις ημέρες, εκτός της Πέμπτης που είναι στις 21.30. Την ίδια ώρα κλείνει και το ταμείο έκδοσης εισιτηρίων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι εκθεσιακοί χώροι θα είναι ανοιχτοί 12:00 – 16:00.

Το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (23-25 Απριλίου) καθώς και την 1η Μαΐου το ΕΜΣΤ θα παραμείνει κλειστό.

Το ΕΜΣΤ είναι κλειστό κάθε Δευτέρα, καθώς και: 1η Ιανουαρίου, 6η Ιανουαρίου, 25η Μαρτίου, 1η Μαΐου, Κυριακή του Πάσχα, 15η Αυγούστου, 28η Οκτωβρίου, 25η & 26η Δεκεμβρίου.

Όλοι οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στο μουσείο υποχρεούνται να φορούν μάσκα.


 
 
 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 
 
 

Πληροφορίες εισιτηρίων

 

Κανονικό Μειωμένο(*)
Γενική είσοδος 8€ 4€
Είσοδος σε Πωλητήριο ΔΩΡΕΑΝ

*   Νέοι ηλικίας 13 – 18 ετών, Φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων σχολών, ομάδες επισκεπτών των 10 και πλέον ατόμων, επισκέπτες άνω των 65 ετών.

Δωρεάν είσοδος

Δωρεάν είσοδος ισχύει για τις παρακάτω κατηγορίες επισκεπτών με την επίδειξη της σχετικής ταυτότητας, επαγγελματικής άδειας, ή άλλου επίσημου αντίστοιχου εγγράφου

 1. Τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
 2. Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Κράτους
 3. Τα παιδιά έως 12 ετών
 4. ΑμεΑ και ο συνοδός τους
 5. Οργανωμένες ομάδες μαθητών, φοιτητών ή σπουδαστών και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, ισχύει και η κάρτα ISIC (International Student Identity Card)
 6. Οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία
 7. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κάρτα ελευθέρας εισόδου ή υπηρεσιακή ταυτότητα
 8. Οι κάτοχοι της κάρτας πολιτισμού μέχρι τη λήξης της
 9. Τα μέλη:
  • του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM)
  • του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS)
  • της UNESCO (Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό)
  • της Α.Ι.C.A. (Διεθνής Ένωση Κριτικών Τέχνης)
  • της C.I.M.A.M. (Διεθνής Επιτροπή Μουσείων και Συλλογών Μοντέρνας Τέχνης)
 1. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.)
 2. Τα μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.)
 3. Οι φοιτητές και οι καθηγητές των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών
 4. Οι πιστοποιημένοι ξεναγοί
 5. Οι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)
 6. Οι πιστοποιημένοι δημοσιογράφοι
 7. Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας σε ισχύ (απαιτείται και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας)
 8. Οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Επίσης, οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζουν.

 
 
 

 
 
 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

 
 
 

Διεύθυνση

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρίσκεται επί των οδών Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ) Αθήνα, 117 43. Η πρόσβαση για άτομα με αναπηρία / μειωμένη κινητικότητα γίνεται από την είσοδο επί της Λεωφ. Συγγρού.

Πρόσβαση

Το ΕΜΣΤ βρίσκεται σε απόσταση 280μ. από τον σταθμό ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ του Μετρό (γραμμή 2) και 300μ από τη στάση ΦΙΞ του Τραμ

Στάθμευση

Το ΕΜΣΤ δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης για το κοινό. Ο κοντινότερος διαθέσιμος χώρος βρίσκεται στον σταθμό ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ του Μετρό και λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ώρο. Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος από άτομα με αναπηρία / μειωμένη κινητικότητα, διαθέτει ειδικές θέσεις σε κάθε όροφο, ράμπες, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες.

 
 
 
 
 
 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

 
 
 
Τμήμα Εκπαίδευσης
Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ υποδέχεται μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σπουδαστές, φοιτητές, οικογένειες, ειδικές/ευάλωτες ομάδες, ομάδες ηλικιωμένων και το ευρύ κοινό με ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων. Η πρόσβαση στο τμήμα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, με προηγούμενη επικοινωνία.

Online κρατήσεις γίνονται για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από τις σχετικές ενότητες στις αντίστοιχες σελίδες.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο learning@emst.gr

Βιβλιοθήκη & Καλλιτεχνικό Αρχείο
Η βιβλιοθήκη και το καλλιτεχνικό αρχείο του ΕΜΣΤ βρίσκονται υπό αναδιοργάνωση. Κατά το διάστημα αυτό το ερευνητικό κοινό μπορεί να επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη και το καλλιτεχνικό αρχείο και να έχει πρόσβαση σε μέρος της συλλογής τους κατόπιν συνεννόησης και ραντεβού.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Βιβλιοθήκη – Καλλιτεχνικό Αρχείο: library.archives@emst.gr 

Τατιάνα Φασούλη
Αρχειονόμος/Βιβλιοθηκονόμος,
Τ: 2111019057
email: tatiana.fassouli@emst.gr

Αθηνά Καραθανάση
Βιβλιοθηκονόμος
Τ: 2111019038
email: athina.karathanasi@emst.gr

Ανίνα Βαλκανά
Επιμελήτρια
Τ: 2111019006
email:anina.valkana@emst.gr

Ελένη Γανίτη
Επιμελήτρια
Τ: 2111019013
email: eleni.ganiti@emst.gr

 
 
 

 
 
 

O ΧΑΡΤΗΣ
TOY ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Λήψη χάρτη


 
 
 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID -19

 
 
 

Πριν την επίσκεψη

Παρακαλούμε, μην επισκεφτείτε το μουσείο, εάν έχετε πυρετό ή άλλα συμπτώματα COVID-19, αν έχετε διαγνωστεί θετικά για το COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες ή έχετε έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε πιθανολογείται ή έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από COVID-19.

Κατά την επίσκεψη

Εφαρμόζουμε τα ακόλουθα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων του μουσείου.

●     Τηρείτε απόσταση 2 μέτρων από κάθε άτομο και 1 μέτρου από κάθε έργο.

●     H χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους είναι υποχρεωτική.

●     Ακολουθείτε τις οδηγίες του προσωπικού σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων που εισέρχεται στο μουσείο καθώς και άλλες οδηγίες προστασίας.

●     Χρησιμοποιείτε αντισηπτικό χεριών κατά την είσοδο στο μουσείο.

●     Χρησιμοποιείτε τις κυλιόμενες κλίμακες. Ο ανελκυστήρας χρησιμοποιείται σε περίπτωση ανάγκης και εισέρχεται ένα άτομο τη φορά.

●     Μάσκες, γάντια, μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα δεν απορρίπτονται εντός του μουσείου, αλλά σε κάδους στην είσοδο και στην έξοδο του κτηρίου.

●     Προς το παρόν δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά εισιτήρια, αυτή η υπηρεσία θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

●     Σε περίπτωση αναμονής στην είσοδο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων.

●     Για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργεί υπηρεσία φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

 
 
 

 
 
 

ΕΜΣΤ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

Είσοδος
Η είσοδος για άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή αναπηρικά αμαξίδια βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού.
Αναπηρικά αμαξίδια

Όλοι οι εκθεσιακοί χώροι και οι εγκαταστάσεις του ΕΜΣΤ είναι προσβάσιμοι από αναπηρικά αμαξίδια. Ανελκυστήρες συνδέουν όλους τους ορόφους του κτηρίου. Επίσης, όλες οι τουαλέτες, εκτός από το υπόγειο (επίπεδο -1), είναι προσβάσιμες από αναπηρικά αμαξίδια.
Το ΕΜΣΤ διαθέτει δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια για χρήση στην κεντρική είσοδο του μουσείου. Για ερωτήσεις ή βοήθεια, επικοινωνήστε με ένα μέλος του προσωπικού του ΕΜΣΤ.
Αυτισμός

Για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό, τον χάρτηκαι τη σήμανση αισθητηριακής προσβασιμότητας για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τους φροντιστές τους.

Ορισμένα έργα τέχνης περιλαμβάνουν δυνατούς θορύβους, φώτα που αναβοσβήνουν και φωτισμό στροβοσκοπίου. Το μουσείο κατά περιπτώσεις είναι γεμάτο και πολύβουο. Οι πιο ήσυχοι χρόνοι για να επισκεφθείτε το μουσείο είναι κατά το άνοιγμα των εκθεσιακών χώρων. Το μεσοπάτωμα συνήθως είναι μια πιο ήσυχη περιοχή.

Επιληψία ή άλλες παθήσεις που προκαλούν κρίσεις

Ορισμένα έργα τέχνης περιλαμβάνουν δυνατούς θορύβους, φώτα που αναβοσβήνουν και φωτισμό στροβοσκοπίου. Το μεσοπάτωμα συνήθως είναι μια πιο ήσυχη περιοχή.
Σκύλοι βοήθειας

Το ΕΜΣΤ υποδέχεται σκύλους-οδηγούς τυφλών και σκύλους-βοηθούς ατόμων με άλλες αναπηρίες σε όλους τους εκθεσιακούς του χώρους.
Ανακοινώσεις και συναγερμοί

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό ασφαλείας κάνει ανακοινώσεις μέσω των ηχοσυστημάτων που βρίσκονται στους χώρους του μουσείου. Οι ανακοινώσεις αφορούν πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη.

Είναι ιδιαίτερα σπάνιο να ηχήσει συναγερμός κατά την επίσκεψή σας. Στην περίπτωση που ηχήσει κάποιος συναγερμός, μην ανησυχείτε, ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουν τα μέλη του προσωπικού και πηγαίνετε στην πλησιέστερη έξοδο.

Οδηγός αισθητηριακής προσβασιμότητας
Για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό αισθητηριακής προσβασιμότητας για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τους φροντιστές τους εδώ:


Χάρτης αισθητηριακής προσβασιμότητας
Για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη αισθητηριακής προσβασιμότητας για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τους φροντιστές τους εδώ:

Σήμανση αισθητηριακής προσβασιμότητας
Για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας μπορείτε να κατεβάσετε τη σήμανση αισθητηριακής προσβασιμότητας για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τους φροντιστές τους εδώ:

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

WiFi

Στο μουσείο παρέχεται δωρεάν υπηρεσία WiFi – EMST Visitors
Η πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή υπόκειται στην προηγούμενη αποδοχή των Γενικών Όρων Χρήσης του δικτύου Wi-Fi που περιγράφουν τους όρους χρήσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ξενάγηση με Tablets – Εφαρμογές ξενάγησης

Για την ξενάγηση στο μουσείο παραχωρούνται στους επισκέπτες tablets με εγκατεστημένη την εφαρμογή ψηφιακής πλοήγησης EMST App, η οποία παρέχεται στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Προκειμένου να δανειστούν τα tablets, οι επισκέπτες οφείλουν να αφήσουν την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Σημειώνεται ότι το μουσείο δεν καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται σε αυτά τα έγγραφα.Κατά την επιστροφή του εξοπλισμού γίνεται έλεγχος λειτουργίας του. Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας οι επισκέπτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα δικά τους ακουστικά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή EMST App (διαθέσιμη σε iOS και Android) και να ακούσετε από το smartphone κινητό σας περισσότερα για τα έργα της συλλογής του μουσείου. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή ξενάγησης Smartify, να σκανάρετε τα έργα της συλλογής, να διαβάσετε πληροφορίες και να δημιουργήσετε τη δική σας «προσωπική» συλλογή.

Smartify  EMST App

Αποσκευές/Τσάντες/Ογκώδη αντικείμενα

Στο μουσείο δεν λειτουργεί, υπηρεσία αποθήκευσης αποσκευών. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης προσωπικών αποθηκευτικών ερμαρίων (lockers). Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κτήριο αποσκευών ή αντικειμένων που ξεπερνούν τις διαστάσεις 55 x 35 x 25 εκ. Οι επισκέπτες με σακίδια πλάτης, κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους χώρους της συλλογής, θα πρέπει να τα φορούν στο πλάι ή μπροστά, προκειμένου να μην προκληθεί ζημιά στα έργα.

Ασφάλεια

Για την ασφάλεια των επισκεπτών ισχύουν τα εξής:

Στην είσοδο του μουσείου λειτουργούν σαρωτές ασφαλείας X-Ray για τσάντες και αποσκευές. Απαγορεύεται η είσοδος στο κτήριο αντικειμένων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ατόμων, των εκθεμάτων, ή /και του κτηρίου όπως:

 • εργαλεία και άλλα αιχμηρά ή κοφτερά αντικείμενα (σουγιάδες, κοπίδια, σφυριά, κατσαβίδια κλπ.)
 • εκρηκτικές και εύφλεκτες ουσίες
 • οποιοδήποτε ογκώδες αντικείμενο (αποσκευών συμπεριλαμβανομένων) που υπερβαίνει τις διαστάσεις 55 x 35 x 25 εκ., αθλητικών ειδών (ρακέτες κλπ.), ποδηλάτων ή scooters.

Η ανωτέρω λίστα είναι ενδεικτική και το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να αξιολογήσει την ενδεχόμενη επικινδυνότητα άλλων αντικειμένων. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης του επισκέπτη να τηρήσει τα προαναφερόμενα, το μουσείο διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την είσοδο.

Στους χώρους του μουσείου λειτουργεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Τα στοιχεία που συλλέγονται καταστρέφονται αυτόματα εντός κάποιων ημερών από τη λήψη τους, εφόσον δεν προκύψει επέλευση συμβάντος που να δικαιολογεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μεγαλύτερη διάρκεια τήρησής τους.

Φαγητό & Ποτό

Στο προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν στον χώρο του μουσείου το Café at ΕΜΣΤ, στο ισόγειο και το εστιατόριο στο επίπεδο 4. Η κατανάλωση φαγητού και ποτού επιτρέπεται μόνο στους χώρους του café και του εστιατορίου.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα και το άτμισμα (vaping) δεν επιτρέπονται στους χώρους του μουσείου, ούτε στην ταράτσα και στους χώρους του εστιατορίου.

Το ΕΜΣΤ είναι φιλικό προς τα κατοικίδια ζώα

Στο μουσείο επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους -βοηθούς για ΑμεΑ και στα κατοικίδια ζώα. Τα σκυλιά επιτρέπονται στους κοινόχρηστους χώρους του κτηρίου, στην είσοδο, στο καφέ, στο εστιατόριο, στη βεράντα, στο κατάστημα, με την προϋπόθεση να είναι πάντα δεμένα με το λουράκι τους και να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους. Δεν επιτρέπονται σκύλοι στους εκθεσιακούς χώρους (εξαιρούνται οι σκύλοι – βοηθοί για ΑμεΑ). Οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του κατοικίδιου ζώου τους και πρέπει να μεριμνήσουν σε περίπτωση ακαθαρσίας. Σας ευχαριστούμε για την ευγενική συνεργασία σας.

Κινητά τηλέφωνα

Η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν επιτρέπεται στους χώρους της έκθεσης, ώστε να μην δημιουργείται όχληση των υπόλοιπων επισκεπτών. Η χρήση κινητών επιτρέπεται μόνο για τις εφαρμογές του μουσείου και για ερασιτεχνική φωτογράφιση.

Φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική φωτογράφιση για προσωπική χρήση. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας, τρίποδου, και επαγγελματικής κάμερας βιντεοσκόπησης.
Για επαγγελματική φωτογράφιση και κινηματογράφηση για εμπορικούς, διαφημιστικούς, τουριστικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς στους χώρους χρειάζεται υποβολή σχετικού αιτήματος στο Γραφείο Επικοινωνίας του ΕΜΣΤ για αξιολόγηση από το μουσείο και σχετική έγκριση. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν το σχετικό αίτημα στο pressoffice@emst.gr τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη φωτογράφιση / κινηματογράφηση.

Πωλητήριο ΕΜΣΤ

Στο ισόγειο λειτουργεί το Πωλητήριο του ΕΜΣΤ, όπου διατίθενται μια μεγάλη ποικιλία από παλαιότερους καταλόγους, οδηγούς και εκδόσεις σε ελληνικά και άλλες γλώσσες, από τις συνεργασίες και τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφίσες, γραφική ύλη, branded αντικείμενα, παιδικά παιχνίδια και βιβλία.

Εξυπηρέτηση και επικοινωνία
Η είσοδος στο Πωλητήριο είναι δωρεάν.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00- 18.30, Δευτέρα κλειστό.
Τ: 211 1019053
email: shop@emst.gr


EL / EN