ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 
 
 
 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές αφού περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής, συζητούν και εκφράζουν σκέψεις και απόψεις που προέκυψαν από την επαφή τους με τα έργα αυτά.

Υπεύθυνοι:
Μαρίνα Τσέκου, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019007,  email: marina.tsekou@emst.gr
Ιωακείμ Θεοδωρίδης, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019026, email: ioakeim.theodoridis@emst.gr

 
 
 

 
 
 

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Tο πρόγραμμα «Μίλα μου για σύγχρονη τέχνη» πραγματεύεται ζητήματα πρόσληψης και ερμηνείας της τέχνης, ενθαρρύνοντας τον διάλογο, τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη δημιουργική έκφραση. Περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, τη γνωριμία με ορισμένα από τα έργα που εκτίθενται στο Mουσείο, ώστε να αντιληφθούμε τρόπους προσέγγισης της σύγχρονης τέχνης καθώς και όψεις του σημερινού κόσμου που απασχολούν τους καλλιτέχνες. Τα έργα θίγουν μεταξύ άλλων θέματα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά, ζητήματα που συνδέονται με την ιστορία, τη μνήμη, τη δημοκρατία, τη μετανάστευση, τον εθνικισμό, τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό, το περιβάλλον, την τεχνολογία, τις κάθε είδους διακρίσεις.  Οι συμμετέχοντες/ουσες σχηματίζουν στη συνέχεια μικρότερες ομάδες εργασίας. Κάθε ομάδα επιλέγει ένα έργο, το προσεγγίζει ερμηνευτικά με βάση προσωπικές εμπειρίες και ιδέες και το παρουσιάζει στην ολομέλεια.

online κρατήσεις

 
 
 

 
 
 

Διάρκεια προγράμματος

Μιάμιση ώρα

Ημέρες

Τρίτη & Πέμπτη

Ώρες

10:00 – 11:30 Τρίτη & Πέμπτη
19:00 – 20:30 Πέμπτη (μόνο για Εσπερινά)

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος για τα προγράμματα γίνεται από Λεωφόρο Συγγρού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τις σχολικές ομάδες.


ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιείστε το παρακάτω σύστημα για να κάνετε online κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για σχολικές ομάδες. Τα προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή. Τα προγράμματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Για λόγους πρόληψης και προστασίας από την COVID-19 οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται ανά τμήμα και οι μαθητές μπορεί να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες. Τηρούνται τα ισχύοντα κάθε φορά μέτρα πρόληψης της πανδημίας, τα οποία μπορείτε να βλέπετε εδώ.

EL / EN