ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 
 
 
 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές αφού περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής, συζητούν και εκφράζουν σκέψεις και απόψεις που προέκυψαν από την επαφή τους με τα έργα αυτά.

Υπεύθυνοι:
Μαρίνα Τσέκου, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019007,  email: marina.tsekou@emst.gr
Ιωακείμ Θεοδωρίδης, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 1019026, email: ioakeim.theodoridis@emst.gr

 
 
 

 
 
 

«Μνήμη και πολιτικές αφηγήσεις στη σύγχρονη τέχνη»

Στο πρόγραμμα Μνήμη και πολιτικές αφηγήσεις οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που σχετίζονται με πολιτικά θέματα και γεγονότα και θα γνωρίσουν ποικίλους τρόπους έκφρασης που οι καλλιτέχνες, Έλληνες και διεθνείς, επιλέγουν για να εκφράσουν τη στάση τους απέναντι σε αυτά. Συλλογική και ατομική μνήμη, εθνικισμός, μετανάστευση, πολιτικές και εμπειρίες καταπίεσης, διακρίσεων και βίαιων συγκρούσεων, πολιτικές χρήσεις του δημόσιου χώρου και καλλιτεχνικός ακτιβισμός είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

online κρατήσεις

«Το ταξίδι και οι πολιτισμοί στη σύγχρονη τέχνη»

Στο πρόγραμμα Το ταξίδι και οι πολιτισμοί οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, που σχετίζονται με το ταξίδι, τις εσωτερικές και υπαρξιακές αναζητήσεις, με πανανθρώπινες έννοιες και σύμβολα, με τον διαπολιτισμικό διάλογο. Με την ενεργό συμμετοχή και τον διάλογο, οι μαθητές θα «ταξιδέψουν» σε διαφορετικούς τόπους, πολιτισμούς και ταυτότητες και θα ανιχνεύσουν σημεία διαλόγου, συγκλίσεις και αποκλίσεις στους προβληματισμούς των ανθρώπων όλων των λαών.

online κρατήσεις

«UBUNTU – ένα μήνυμα από την Αφρική»

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «UBUNTU – ένα μήνυμα από την Αφρική» θα έρθουν σε επαφή με έργα σύγχρονων, διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Αφρική και την αφρικανική διασπορά, τα οποία αναδεικνύουν πτυχές της αφρικανικής ιστορίας και των παραδόσεων.

Σε μια εποχή που το ζήτημα της φυλής και των φυλετικών διακρίσεων παραμένει επίκαιρο, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν θέματα, όπως: η ιστορία της δουλείας, η ρατσιστική εκμετάλλευση, οι φυλετικοί διαχωρισμοί και το απαρτχάιντ, οι εμφύλιες διαμάχες, ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός και η οικολογική εκμετάλλευση της Αφρικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «UBUNTU – ένα μήνυμα από την Αφρική» σχεδιάστηκε με αφορμή την έκθεση «UBUNTU- 5 Δωμάτια από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ», που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του ΕΜΣΤ (Ισόγειο), από 22 Σεπτεμβρίου 2020 έως 18 Μαρτίου 2021.

online κρατήσεις

 
 
 

 
 
 

Διάρκεια προγράμματος

Μιάμιση ώρα

Ημέρες

Τετάρτη & Παρασκευή

Ώρες

10:00 – 11:30 π.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος για τα προγράμματα γίνεται από Λεωφόρο Συγγρού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τις σχολικές ομάδες.


ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιείστε το παρακάτω σύστημα για να κάνετε online κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για σχολικές ομάδες. Τα προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Τα προγράμματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή.

Για λόγους πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19 οι σχολικές επισκέψεις γίνονται ανά τμήμα. Οι μαθητές μπορεί να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες. Λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα μέτρα κάθε φορά όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η τήρηση της απόστασης δύο μέτρων από κάθε άτομο.

EL / EN