ΜΟΥΣΕΙΟ

 
 
 

ΜΟΥΣΕΙΟ

 
 
 
 
 
 

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Μόνιμη στέγη του είναι το πρώην εργοστάσιο Φιξ, η ανακατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Από το 2003 μέχρι το 2008, το ΕΜΣΤ παρουσίασε εκθέσεις και δράσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην ΑΣΚΤ και σε δημόσιους χώρους, ενώ από το 2008 έως το 2015, φιλοξενήθηκε σε τμήμα του κτηρίου του Ωδείου Αθηνών. Τον Μάιο του 2015, εγκαταστάθηκε στη μόνιμη στέγη του, όπου από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2019, λειτούργησε τους χώρους των περιοδικών του εκθέσεων. Τον Φεβρουάριο του 2020, το ΕΜΣΤ άνοιξε για το κοινό σε πλήρη λειτουργία.

Το ΕΜΣΤ συλλέγει, διαφυλάσσει, συντηρεί, τεκμηριώνει, ερευνά και εκθέτει έργα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής παραγωγής. Συνεχής επιδίωξή του είναι η προαγωγή της καλλιτεχνικής παιδείας και ευαισθητοποίησης του κοινού όσον αφορά τον σύγχρονο πολιτισμό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και της εξειδίκευσης σε θέματα μουσειολογίας, ιστορίας και θεωρίας της σύγχρονης τέχνης. Αναπόσπαστο κομμάτι των ιδρυτικών σκοπών του αποτελεί η ανάδειξη πρωτοποριακών και πειραματικών καλλιτεχνικών τάσεων και η παραγωγή οπτικοακουστικών έργων με νέα μέσα.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού και εκπαιδευτικού του ρόλου, το ΕΜΣΤ προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από την εκθεσιακή δραστηριότητα, τις δράσεις, τα προγράμματα και τις εκδόσεις του. Τη συλλογή του ΕΜΣΤ συγκροτούν έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, διαφορετικών μέσων -ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, χαρακτικά, βιομηχανικό σχέδιο, κ.λπ.- που πραγματεύονται ζητήματα επίκαιρα και διαχρονικά. Με γνώμονα την ευρύτερη ανάπτυξη και προβολή της σύγχρονης τέχνης, το ΕΜΣΤ επενδύει στην καλλιτεχνική παραγωγή και την επίτευξη συνεργειών και σχέσεων συνεργασίας.

Το ΕΜΣΤ φιλοδοξεί να διευρύνει την εγχώρια κοινότητα της σύγχρονης τέχνης, συνδέοντάς την συγχρόνως με τη διεθνή σκηνή. Σε έναν κόσμο σε διαρκή κίνηση, το ΕΜΣΤ αντιπροσωπεύει την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μέσω της σύγχρονης τέχνης εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα του κοινού και την εμπειρία των επισκεπτών.

 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

O ΧΑΡΤΗΣ
TOY ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Λήψη χάρτη

 
 
 

 
 
 

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι διαδικασίες στελέχωσης των υπηρεσιών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

μάθετε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το ΕΜΣΤ παρέχει θέσεις πρακτικής άσκησης στους φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων μέσω της κεντρικής διαδικτυακής υπηρεσίας, Άτλας. Ο συντονισμός πραγματοποιείται από τα αρμόδια όργανα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων βάσει του προγράμματος σπουδών της εκάστοτε σχολής.
μάθετε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Εικονίδιο

ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 863.69 KB 6727 downloads

...
   
   
   

  EMST Timeline

  Ανακαλύψτε την ιστορία του ΕΜΣΤ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

  Επισκεφθείτε το microsite 

   
   
   
  EL / EN