ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 
 
 
 

Η μάθηση στο ΕΜΣΤ συντελείται μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές παιδαγωγικές μεθόδους, στοχεύοντας τόσο στην ενεργητική προσέγγιση και αισθητική απόλαυση των έργων τέχνης, όσο και στην ενθάρρυνση της αυτοέκφρασης, την καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, την προαγωγή της ουσιαστικής επικοινωνίας και της βαθύτερης κατανόησης του κόσμου.

μάθετε περισσότερα

 
 
 

 
 
 

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 
 
 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές περιηγούνται στους χώρους της έκθεσης και έρχονται σε επαφή με επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής. Ακολουθεί εικαστικό εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους έργα.

μάθετε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές αφού περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής, συζητούν και εκφράζουν σκέψεις και απόψεις που προέκυψαν από την επαφή τους με τα έργα αυτά.

μάθετε περισσότερα

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις εξειδικευμένες για φοιτητές και σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τους συνοδούς καθηγητές οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται και εμπλουτίζονται ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών των φοιτητών και σπουδαστών.

μάθετε περισσότερα

 
 
 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ειδικών ομάδων κοινού, όπως ΑμεΑ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πραγματοποιούνται από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΜΣΤ.

μάθετε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) διοργανώνει σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων με στόχο την εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη τέχνη και τη γνωριμία τους με τη μέθοδο, τον σκοπό και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του ΕΜΣΤ.

μάθετε περισσότερα

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις και ποικίλες δράσεις σχεδιάζονται για ομάδες ενηλίκων που επισκέπτονται το ΕΜΣΤ και επιθυμούν να γνωρίσουν τη σύγχρονη τέχνη. Για περισσότερες πληροφορίες: learning@emst.gr

μάθετε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΑ – ΕΦΗΒΟΙ

Ελάτε στο μουσείο μαζί ή παρακολουθήστε τα διαδικτυακά προγράμματα! Περιηγηθείτε, εξερευνήστε, γίνετε δημιουργικοί και διασκεδάστε οικογενειακά.

μάθετε περισσότερα

 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ αναπτύσσει Εκπαιδευτικό Υλικό, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, σε οικογένειες και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη.

μάθετε περισσότερα

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Online κρατήσεις γίνονται για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από τις σχετικές ενότητες στις αντίστοιχες σελίδες.

 
 
 
EL / EN