ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1ο ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Το ΕΜΣΤ ολοκλήρωσε τις εκπαιδευτικές του δράσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα έργα της συλλογής του.

Το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ συνεργάστηκε με το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Αναζητώντας το πολιτιστικό αποτύπωμα του σχολείου μας». Μέσα από την επεξεργασία έργων των Μάρθας Ρόσλερ, Κάρλος Μόττα και Νίνας Παπακωνσταντίνου οι μαθητές δούλεψαν πάνω σε θεματικές που έχουν σχέση με την καθημερινότητα εντός και εκτός σχολείου, με νοοτροπίες και συμπεριφορές, με τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. Αφού ο κάθε μαθητής επέλεξε ένα βιβλίο που του κίνησε το ενδιαφέρον, στη συνέχεια δημιούργησε το προσωπικό του λεύκωμα, εκφράζοντας επιθυμίες, εντυπώσεις, βιώματα, εμπειρίες, αναμνήσεις, συναισθήματα. Το σύνολο των λευκωμάτων συγκροτεί ένα ομαδικό έργο που θα παραμείνει στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Στην έκθεση που προγραμματίζεται να οργανωθεί με τα έργα των μαθητών που προέκυψαν μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου, θα παρουσιαστούν και αυτά τα λευκώματα.

 

EL / EN