Το ΕΜΣΤ Συμμετέχει Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων Και Στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Ωδείο Αθηνών - Project Room

Tο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 διοργανώνοντας το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

12.00: Ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ

18.30: Ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ

19.30: Περφόρμανς της Άρτεμις Βασιλοπούλου (διάρκεια 40 λεπτά)

Η καλλιτέχνις Άρτεμις Βασιλοπούλου θα πραγματοποιήσει περφόρμανς με τίτλο Αναγνώσεις του έργου του Γ. Χειμωνά «Ο Γάμος».
Moυσικός: Tάσος Τσαλαπάτης

Όπως αναφέρει η ίδια «μέσω της σωματικής δράσης του βαδίσματος, μεταφέρεται το ίχνος της πορείας επάνω στη βρεγμένη επιφάνεια του στρατσόχαρτου. Εδώ, η επιφάνεια γραφής επιστρέφει στο επίπεδο του εδάφους, γίνεται η διαδρομή επάνω στην οποία θα ξεδιπλωθεί το κείμενο. Το σώμα λειτουργεί ως γραφίδα, που συναντάει κάθετα την επιφάνεια επάνω στην οποία θα συρθεί το πέλμα αντικαθιστώντας τη συμπεριφορά του χεριού. Η ηχητική ερμηνεία του δεύτερου αναγνώστη, αναπτύσσεται και ξετυλίγεται στο ίδιο χωροχρονικό και επικοινωνιακό περιβάλλον….»

20.30: Οι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό: Άννα Τσουλούφη-Λάγιου

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με καλλιτέχνες η Άννα Τσουλούφη-Λάγιου θα μιλήσει για την εικαστική της έρευνα με αφορμή το νέο της έργο που παρουσιάζεται στο project room του Μουσείου με τίτλο Μορφές της ζωής, Σκευή επιβίωσης στη μητρόπολη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η καλλιτέχνις θα μιλήσει για τα θέματα που την απασχολούν, τις πολιτικές και φιλοσοφικές έννοιες που πραγματεύεται στο καλλιτεχνικό της έργο της αλλά και για τη διαδικασία δημιουργίας του. Τέλος, θα παρουσιάσει παλιότερα έργα στα οποία πραγματεύεται παρόμοια ζητήματα.
Τη συζήτηση συντονίζει η επιμελήτρια του ΕΜΣΤ Δάφνη Βιτάλη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο του ΕΜΣΤ και θα διαρκέσει 60’.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί κρασί με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Οινομεσσηνιακή Α.Ε.

Ώρες λειτουργίας EMΣΤ: 11:00 – 23:00
Είσοδος δωρεάν όλη την ημέρα

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 19 Μαΐου 2012

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας  Μουσείων, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ στις 19.30

Ώρες λειτουργίας EMΣΤ: 11:00 – 24:00

Είσοδος δωρεάν από τις 19.00 – 24.00

Bazaar

18 & 19 Μαΐου 2012

Στις 18 και της 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί bazaar στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ.
120 επιλεγμένοι κατάλογοι θα δοθούν δωρεάν με σειρά προτεραιότητας και τις δύο ημέρες.
Με 50% έκπτωση θα πωλούνται επίσης επιλεγμένες εκδόσεις του Μουσείου, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες.