Ο Γιώργος Σαπουντζής στη Viva Arte Viva

57η Μπιενάλε Βενετίας

Αrsenale, Βενετία, Ιταλία

Ο Γιώργος Σαπουντζής είναι ένας από τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από την κα. Christine Macel, διευθύντρια της φετινής  Μπιενάλε Βενετίας, για την έκθεση Viva Arte Viva που θα επιμεληθεί.

Ο καλλιτέχνης δημιουργεί πολυμεσικά έργα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εκκινώντας συχνά από δημόσια μνημεία, καθημερινές εικόνες και αντικείμενα που εκφράζουν κάποια όψη συλλογικής ή προσωπικής μνήμης. Στην καρδιά των περισσότερων έργων του βρίσκονται γλυπτικές εγκαταστάσεις, με υλικά όπως φύλλα και βέργες αλουμινίου, υφάσματα με έντονα χρώματα, καρφίτσες, κόμποι και ιμάντες. Όλα αυτά τα υλικά μοιράζονται κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες: είναι ελαφριά, ελαστικά και εύπλαστα.

Η έκθεση Viva Arte Viva στο Κεντρικό Περίπτερο στα Giardini και την Corderie της Arsenale, όπως υποστηρίζει η κα. Christine Macel «σχεδιάστηκε με τους καλλιτέχνες, από τους καλλιτέχνες και για τους καλλιτέχνες». Στην κύρια έκθεση της 57ης Μπιενάλε της Βενετίας, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν 120 καλλιτέχνες, από τους οποίους 103 συμμετέχουν για πρώτη φορά.