ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΟ ΕΜΣΤ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσειοπαιδαγωγικής (εαρινό εξάμηνο 2022-2023) στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με διδάσκουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας  Μάρλεν Μούλιου, ομάδα προπτυχιακών φοιτητών, από κοινού με την καθηγήτριά τους, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με  την Επιμελήτρια Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ Μαρίνα Τσέκου. Η συνάντηση είχε θέμα το πώς διοργανώνεται ένα  συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα η Επιμελήτρια Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ παρουσίασε στην ομάδα του ΕΚΠΑ, με βιωματικό τρόπο, το διαγενεακό πρόγραμμα με τίτλο ΣΥΝ-ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΕΜΣΤ, το οποίο αποτελεί μέρος  του έργου των Ινστιτούτων Goethe της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ACROSS GENERATIONS – Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.emst.gr/learning/educational-programmes/syn-odoiporoi-sto-emst

Οι φοιτητές δημιουργούν ανά ζεύγη τη βαλιτσούλα που θα κρατούσαν οι ίδιοι σαν «οδοιπόροι» στην πορεία της ζωής. Μπορεί να κρύβει μέσα της αγαπημένα αντικείμενα, πρόσωπα, μνήμες, όνειρα και στόχους ζωής.

Φεύγοντας από το Μουσείο, οι φοιτητές υπό τον συντονισμό της Μ. Μούλιου συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τη δημιουργία της δικής τους βαλιτσούλας και αναστοχάστηκαν πάνω στην μουσειακή μαθησιακή εμπειρία.

Με την ολοκλήρωση του εξαμήνου μοιράστηκαν μαζί μας τα έργα τους και τους στοχασμούς τους. Κατεβάστε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ.

 

 

EL / EN