Εργαστήριο: Από το ανθίβολο στον γλύπτη Θόδωρο και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία

Πώς μια παραδοσιακή πρακτική σχεδίου των βυζαντινών χρόνων μπορεί σήμερα να αξιοποιηθεί στην αυτοέκφραση και τον διάλογο με έργα σύγχρονης τέχνης;

Ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποιεί στο ΕΜΣΤ ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο όπου καλεί τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν ένα έργο της μόνιμης συλλογής του Μουσείου και ταυτόχρονα να εξοικειωθούν με την τεχνική του ανθιβόλου.

Πιο συγκεκριμένα, συζητώντας για το έργο του γλύπτη Θόδωρου, Αντι-Θεαματικό Θέατρο: Δύο γλυπτικά μονόπρακτα – Ελεγεία του Homo Faber, 1976, ενθαρρύνονται να αναπτύξουν τη σκέψη και τη δημιουργική φαντασία τους, δίνοντας τις δικές τους προσωπικές ερμηνείες. Στη συνέχεια, θα μάθουν βιωματικά την πρακτική του ανθιβόλου, αποτυπώνοντας τις λέξεις και τις φράσεις τους επάνω σε φύλλα χαρτιού και αλουμινίου, που θα αποτελέσουν τις πλευρές κύβων οι οποίοι παραπέμπουν στο έργο του Θόδωρου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail στο learning@emst.gr (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας, ημέρα προτίμησης παρακολούθησης του εργαστηρίου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν 12 άτομα.

 

-Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022, ώρες: 11.30-13.30 | Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά (ηλικίας 9 έως 13 ετών)

-Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, ώρες: 11.30-13.30 | Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά (ηλικίας 9 έως 13 ετών)

-Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, ώρες: 11.30-13.30 | Απευθύνεται σε ενήλικες και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μεμονωμένα ή και μαζί με άλλο άτομο