ΕΜΣΤ Νέα

ΕΜΣΤ

H documenta ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της διπλής 14ης διοργάνωσής της, που για πρώτη φορά στην ιστορία της έλαβε χώρα σε δύο διαφορετικές πόλεις, σε δύο χώρες. Οι δύο διοργανώσεις στην Αθήνα και το Κάσελ, «έτρεξαν» ταυτόχρονα για 40 ημέρες. Το ταξίδι της στην Αθήνα κράτησε 100 ημέρες. Το ΕΜΣΤ συνεχίζει το ταξίδι του με την παρουσίαση μέρους της μόνιμης συλλογής του στο Fridericianum στο Κάσελ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Στο Μουσείο, που ήταν ένας από τους κύριους εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα, ξεκίνησαν οι εργασίες απεγκατάστασης της έκθεσης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 20 Αυγούστου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης της επόμενης έκθεσης που θα παρουσιαστεί στο ΕΜΣΤ τον Σεπτέμβριο, η οποία θα είναι μια φιλοξενία του NAMOC (National Art Museum China ), στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας του έτους Ελλάδας- Κίνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΕΜΣΤ στους χώρους των περιοδικών του εκθέσεων και την πρόοδο των εργασιών για την εγκατάσταση της μόνιμης συλλογής στους χώρους της μόνιμης συλλογής θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Φωτογραφία ΕΜΣΤ: Vladislav Zukovsky

EL / EN