Ευρωπαϊκό πρόγραμμα #NarcissusMeetsPandora

Πορτογαλία - Ισπανία - Βέλγιο - Ολλανδία - Ελλάδα

Το #NarcissusMeetsPandora είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, αλλά και σε κάθε κοινωνική ομάδα που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Το #NarcissusMeetsPandora εκκινεί από την καθημερινή συνήθεια του διαμοιρασμού πορτρέτων και selfies, και πραγματεύεται το φωτογραφικό πορτρέτο με σκοπό να προβληματίσει, μέσα από μια παιδαγωγική και καλλιτεχνική διαδικασία, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή οπτικού περιεχομένου στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, αποσκοπεί στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και ανάγνωσης οπτικής εικόνας, καθώς και στην καλλιέργεια της κριτικής ματιάς στην εμπλοκή των νέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύοντας τον αναστοχασμό, την έκφραση και τη συμμετοχή στα κοινά.

Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς, η συμμετοχή των νέων ανθρώπων σε δημιουργικές και δυναμικές μαθησιακές διαδικασίες είναι απαραίτητη για την κοινωνική βιωσιμότητα, όπως και ο διαπολιτισμικός διάλογος για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια θετικών συμπεριφορών.

Το #NarcissusMeetsPandora υλοποιείται από μια διακρατική και διεπιστημονική κοινοπραξία φορέων πολιτισμού, εκπαίδευσης και έρευνας, με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τα έτη 2021-2022.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Οι συμμετέχοντες οργανισμοί στο πρόγραμμα αυτό είναι οι εξής:

  • Casa da Imagem – Ίδρυμα  Manuel Leão, Πορτογαλία (συντονιστής του προγράμματος)
  • Σχολή Ψυχολογίας και Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Πόρτο, Πορτογαλία
  • Stichting The European Regional Council Of Insea, Ολλανδία
  • Documenta Creaciones Multimedia Avanzadas Sl, Ισπανία
  • Cultureghem, Βέλγιο
  • Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Ελλάδα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ #NmP

#NmP, Βαλένθια 22-24/11/2021

22-24/11/2021 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Οι εταίροι του προγράμματος πραγματοποίησαν πιλοτικές εφαρμογές των εργαστηρίων #NarcissusMeetsPandora στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας στη Βαλένθια (Ισπανία), στις εγκαταστάσεις του LABA School of Art & Design.

 

#NmP, Βρυξέλλες 12-14/7/2021

12-14/7/2021 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Οι εταίροι του προγράμματος πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), στις εγκαταστάσεις του Cultureghem, όπου συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν περαιτέρω τις προτάσεις που επεξεργάζονται από κοινού για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του #NmP.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ