Γιάννης Κουνέλλης, ¨Χωρίς Τίτλο", Φωτογραφία: Agata Rucińska

Εσωτερική Αλληλογραφία

Μουσειακό θέατρο / Παράσταση μακράς διάρκειας με ποικίλα μέσα

Αίθουσα Μόνιμης Συλλογής

Μουσειακό θέατρο / Παράσταση μακράς διάρκειας με ποικίλα μέσα

H εταιρία μουσειακού θεάτρου Heterotopia, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ, παρουσιάζει μία εξ’ αποστάσεως παράσταση μουσειακού θεάτρου, βασισμένη στο έργο του Γιάννη Κουνέλλη, Χωρίς τίτλο, 2004, της συλλογής του ΕΜΣΤ. Η παράσταση θα εκτυλιχθεί με αναλογικά και ψηφιακά μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών.

* Σας ευχαριστούμε για τη θερμή σας ανταπόκριση, ο μέγιστος αριθμός θεατών (40 άτομα) έχει ήδη συμπληρωθεί.*

Εσωτερική αλληλογραφία
Ποίηση είναι φτιάχνω ένα πράγμα που δεν υπάρχει.
Γιάννης Κουνέλλης

Μία δημοσιογράφος ετοιμάζει ένα άρθρο για το έργο Χωρίς τίτλο, 2004 του Γιάννη Κουνέλλη που βρίσκεται στο ΕΜΣΤ, αλλά τα email της προς την αρχισυνταξία του περιοδικού καταλήγουν στα inbox του κοινού.

Στο διάστημα μίας εβδομάδας η δημοσιογράφος μοιράζεται τις ανακαλύψεις της μέσω μιας σειράς από email, και μας οδηγεί σε ένα ταξίδι όπου ίσως συμβούν και άλλα πράγματα, όπως ένα τηλεφώνημα, μια παράξενη παραλαβή ή μια πρόσκληση για συνάντηση… Μετά το πέρας της εβδομάδας, η δημοσιογράφος επισκέπτεται το έργο σε ζωντανή αναμετάδοση από το κινητό της τηλέφωνο. Το κοινό θα μπορεί να στέλνει μηνύματα σε πραγματικό χρόνο, ζητώντας της να μετακινηθεί στον χώρο αντί γι’ αυτούς. Στην τελική φάση της εμπειρίας, όσοι και όσες το επιθυμούν θα μπορούν να μοιραστούν τα θραύσματα των εντυπώσεών τους σε έναν κοινό ψηφιακό τόπο.

Ένας χώρος διαλεκτικής και αναστοχασμού ανοίγεται γύρω από το έργο του Κουνέλλη μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Μια τοποειδική (sitespecific) παράσταση, που αναδημιουργεί τον τόπο του έργου εντός μας. Ένα παιχνίδι γύρω από την ερώτηση: Τι είναι αυτό που βλέπω;

Η παράσταση θα αναπτυχθεί στο διάστημα οκτώ ημερών, Τρίτη 08.06 έως Τετάρτη 16.06.2021, και θα ολοκληρωθεί με μία ζωντανή αναμετάδοση (live streaming) του έργου από τον χώρο του μουσείου, την Τετάρτη 16.06, στις 7μμ.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 40

Δηλώσεις συμμετοχής* στη διεύθυνση learning@emst.gr μέχρι 30 Μαΐου

*θα πρέπει να περιλαμβάνονται: ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο και ταχυδρομική διεύθυνση. Τα στοιχεία θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση της παράστασης.

 

Παραγωγή, εκτέλεση: Heterotopia
Σκηνοθεσία – δραματουργία: Ευγενία Τζιρτζιλάκη
Επιστημονική επιμέλεια: Φωτεινή Βενιέρη
Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Φωνή: Καλλιόπη Τατάκη

Συντονισμός: Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης

Μία ανάθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης