Φωτογραφία: Ολυμπιάννα Μηλιάκη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ STEPHAN GOLDRAJCH

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ STEPHAN GOLDRAJCH

Φουαγιέ ΕΜΣΤ

Ασχολείστε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την υφαντική ή το πλέξιμο;
Θέλετε να λάβετε μέρος σε ένα συμμετοχικό έργο τέχνης που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ);
Επιθυμείτε να μείνετε δημιουργικοί στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε;
Δηλώστε συμμετοχή στο πρότζεκτ του καλλιτέχνη Stephan Goldrajch, Αrbre à palabres που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στο ΕΜΣΤ!

Σε πολλά χωριά της γαλλόφωνης Αφρικής,το Αrbre à palabres (Το Δέντρο της Πλατείας) είναι ο κύριος τόπος συνάντησης, στον οποίο η κοινότητα συγκεντρώνεται για να συζητήσει τα κοινωνικά, πολιτικά ή άλλα θέματα που την απασχολούν, συχνά κάτω από τον ίσκιο ενός μεγάλου δέντρου, όπως το Baobab. Το αντίστοιχο στην Ελλάδα είναι ο ίσκιος του μεγάλου πλατάνου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ο καλλιτέχνης Stephan Goldrajch και το ΕΜΣΤ σας προσκαλούν να δημιουργήσετε πλεκτά και υφαντά από κάθε είδους υλικό (μαλλί, ακρυλικό, βαμβάκι κ.λπ.), οποιουδήποτε μεγέθους, σχήματος, χρώματος, και οποιασδήποτε τεχνικής, τα οποία θα διακοσμήσουν το γλυπτό-δέντρο. Το γλυπτό θα εγκατασταθεί στην είσοδο (φουαγιέ) του μουσείου.

Όλα τα πλεκτά και υφαντά που θα αποσταλούν θα συμπεριληφθούν στο έργο Αrbre à palabres του Stephan Goldrajch, δημιουργώντας ένα συνεργατικό, πολυφωνικό έργο τέχνης το οποίο εκφράζει όλες τις ιστορίες των ανθρώπων που το έφτιαξαν, σηματοδοτώντας τη νέα αρχή του ανοιχτού, συμπεριληπτικού και φιλόξενου ΕΜΣΤ!

Μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση palaver.tree@emst.gr για να εγγραφείτε και να λάβετε οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες.

Ημέρες και ώρες παράδοσης στο ΕΜΣΤ
16.11-10.12.2021
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο: 11:00-18:00
Πέμπτη: 17:00-20:00