ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΣΤ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 18 ΑΝΩ

Ιούνιος 2022 - Ιούνιος 2023

Η σταθερή πλέον, από το  2009, συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Φωτογραφικό Εργαστήριο της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω συνεχίστηκε και φέτος.

Από τον Ιούνιο 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, τα μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου έχοντας πλέον εξοικειωθεί με τον χώρο του Μουσείου επισκέπτονται το ΕΜΣΤ και τις εκθέσεις του, τις συζητούν μεταξύ τους και αντλούν έμπνευση από τα έργα που παρουσιάζονται. Παράλληλα, τα παλαιότερα μέλη της φωτογραφικής ομάδας βοηθούν τα νεότερα σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψης της σύγχρονης τέχνης που συμβάλλει στην κατανόηση και στην εμβάθυνση σε προσωπικές αναζητήσεις και προβληματισμούς. Την ευχαρίστηση που αντλούν από την αισθητική εμπειρία την αναζητούν πλέον και μέσα από επισκέψεις σε άλλες εκθέσεις, σε θεατρικές παραστάσεις και γενικά στην επαφή με τα αγαθά του πολιτισμού που είναι λυτρωτική μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η περιοδική έκθεση του Μιχαήλ Καρίκη «Γιατί είμαστε μαζί», μία θεατρική παράσταση βασισμένη στην «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, ένα ερειπωμένο εξοχικό σπίτι, προσωπικά βιώματα και μνήμες από την παιδική ηλικία αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του φετινού φωτογραφικού πρότζεκτ με τίτλο «Είμαστε μαζί!». Η Νεφέλη και ο Αιμίλιος, μέσα από την άσκηση στην τέχνη της φωτογραφίας, μετουσίωσαν τα ερεθίσματα από την επαφή με την τέχνη και την επεξεργασία προσωπικών βιωμάτων και αναζητήσεων σε καλλιτεχνικό έργο βαθιά διεισδυτικό και αληθινό.

Την Πέμπτη 19.10.2023 στις 19:00, το Τμήμα Εκπαίδευσης παρουσίασε το φωτογραφικό πρότζεκτ «Είμαστε μαζί!» και ακολούθησε συζήτηση του κοινού με τους δημιουργούς του έργου.

Δείτε το βίντεο εδώ:
 

Φωτογραφίες από την παρουσίαση:

 

 

 

EL / EN