ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

ΕΜΣΤ

Ανοιχτή πρόσκληση

Καλλιτεχνική Υποτροφία του Δήμου του Μενχενγκλάντμπαχ – Γερμανία

Προθεσμία υποβολής: 4 – 15 Σεπτεμβρίου 2018

Από τον Απρίλιο του 1998, ο Δήμος του Μενχενγκλάντμπαχ, υποστηριζόμενος από το Ίδρυμα Josef και Hilde Wilberz, χορηγεί υποτροφίες για καλλιτέχνες.

Ο Δήμος του Μενχενγκλάντμπαχ παρέχει στον κάτοχο της υποτροφίας, φιλοξενία σε στούντιο και διαμονή (συμπεριλαμβανομένων εξόδων διαδικτύου, τηλεφώνου, ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης) για έξι μήνες. Ο καλλιτέχνης θα λάβει μηνιαίο κόστος διαμονής ύψους 550 ευρώ. Στο τέλος της υποτροφίας, θα διοργανωθεί έκθεση για τον υποψήφιο και έκδοση καταλόγου.

Μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα επιμελητών, καλλιτεχνών, καθηγητών ακαδημαϊκών και κριτικών, που προσκαλούνται από το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού της πόλης του Μενχενγκλάντμπαχ και λειτουργεί με τιμητική ιδιότητα, θα συστήσει το πεδίο των καλλιτεχνών που μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία.

Η Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κυρία Κατερίνα Κοσκινά προσκαλεί  καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση για την υποτροφία Μενχενγκλάντμπαχ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν portfolio στη διεύθυνση protocol@emst.gr με θέμα email : Artist Studio Scholarship – Mönchengladbach, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα. Άννα Μυκονιάτη στο 211 1019036.

EL / EN