Συνεργασία ΕΜΣΤ – ΕΚΠΑ Πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας

ΕΜΣΤ

Συνεργασία ΕΜΣΤ – ΕΚΠΑ

Πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας

Εξερευνώντας τις εικόνες του μουσείου – Εξερευνώντας την εικόνα μου

4 Οκτωβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2017

Σε συνέχεια της επιτυχούς διεξαγωγής της πρώτης πιλοτικής ομάδας εικαστικής ψυχοθεραπείας που υλοποιήθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνουμε την έναρξη του δεύτερου κύκλου. Η συμβολή της τέχνης στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στην ανάσυρση προσωπικών εμπειριών, στην καλλιέργεια της αυτοέκφρασης, του διαλόγου και της συνεργασίας διαμέσου αντιπροσωπευτικών έργων σύγχρονης τέχνης είναι το ζητούμενο του προγράμματος. O χώρος του Μουσείου δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλακούν με τα εκτεθειμένα έργα αλλά και με έργα που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Το πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας με τίτλο Εξερευνώντας τις εικόνες του μουσείου – Εξερευνώντας την εικόνα μου υλοποιείται από την κ. Αφροδίτη Πανταγούτσου (Ψυχιατρική Εργοθεραπεύτρια, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και την κ. Ελισάβετ Ιωαννίδη (Επιμελήτρια του ΕΜΣΤ) στα πλαίσια της συνεργασίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τον Καθηγητή Γ. Βασλαματζή της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο χώρο του ΕΜΣΤ θα πραγματοποιηθούν 12 δίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα καλλιτεχνών που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου. Με αφετηρία την αναδυόμενη ψυχική κατάσταση θα δημιουργήσουν δικά τους έργα, η διερεύνηση των οποίων θα αποτελέσει όχημα προσωπικής εξερεύνησης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017, κάθε Τετάρτη από τις 12.30 έως τις 14.30 για μια κλειστή ομάδα 10 ατόμων.

Για δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η επιλογή των μελών για τη σύσταση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί μετά από προσωπικές συνεντεύξεις με τις συντονίστριες το Σεπτέμβριο του 2017.

Kόστος συμμετοχής: 100 ευρώ σε 3 δόσεις ή 80 ευρώ εφάπαξ (συμπεριλαμβάνονται τα εικαστικά υλικά)

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελισάβετ Ιωαννίδη στο 211 101 9016 από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 15.00

 

Φωτογραφία:

Σοφία Κοσμάογλου, La source, 2002                                                                                                                                                                                                                                                                                              Συλλογή Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

 

EL / EN