ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εξερευνώντας τις εικόνες του μουσείου – Εξερευνώντας την εικόνα μου

Πιλοτικό πρόγραμμα ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας

11 Ιανουαρίου – 29 Μαρτίου 2017

Το Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει πιλοτικά ένα καινοτόμο πρόγραμμα εφαρμογής της εικαστικής ψυχοθεραπείας, με όχημα τη  βιωματική προσέγγιση της τέχνης. Η συμβολή της τέχνης στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στην ανάσυρση προσωπικών εμπειριών, στην καλλιέργεια της αυτοέκφρασης, του διαλόγου και της συνεργασίας διαμέσου αντιπροσωπευτικών έργων σύγχρονης τέχνης θα είναι το ζητούμενο του προγράμματος. O χώρος του Μουσείου δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλακούν με τα εκτεθειμένα έργα αλλά και με έργα που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Το πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας με τίτλο Εξερευνώντας τις εικόνες του μουσείου – Εξερευνώντας την εικόνα μου υλοποιείται από την κ. Αφροδίτη Πανταγούτσου (Ψυχιατρική Εργοθεραπεύτρια, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και την κ. Ελισάβετ Ιωαννίδη (Επιμελήτρια του ΕΜΣΤ) στα πλαίσια της συνεργασίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τον Καθηγητή Γ. Βασλαματζή της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο χώρο του ΕΜΣΤ θα πραγματοποιηθούν 12 συνεδρίες εικαστικής ψυχοθεραπείας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν για ένα έργο τέχνης που ανήκει στη Συλλογή του Μουσείου και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν δικά τους έργα τα οποία θα διεργαστούν. Οι αρχικές συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 29 Μαρτίου 2017, κάθε Τετάρτη από τις 12.30 έως τις 14.30 για μια κλειστή ομάδα 10 ατόμων. Για δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η επιλογή των μελών για τη σύσταση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί μετά από προσωπικές συνεντεύξεις με τις συντονίστριες το Νοέμβριο του 2016.

Kόστος συμμετοχής: 100 ευρώ σε 3 δόσεις ή 80 ευρώ εφάπαξ

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελισάβετ Ιωαννίδη στο 211 101 9016 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως τις 14.00


Φωτογραφία:
ΧΑΡΙΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
Χωρίς τίτλο #09p/g, 2012
Σιδερένια κατασκευή (11 x 59 x 69 εκ.) ξύλινη βάση (MDF) (15 x 77 x 70 εκ.), σιδερένιο αγαλματίδιο (23,5 x 3,5 x 3,5 εκ.)
Αγορά στο πλαίσιο του προγράμματος «NEON FUND FOR EMST», 2013, Αρ. Εισ. 864/13

EL / EN