ΕΜΣΤ Στο Σπίτι

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΣΤ

.
Δημιουργικοί στο σπίτι

Με αυτό το πρόγραμμα παροτρύναμε τους μικρούς μας φίλους να εξερευνήσουν τα εκπαιδευτικά έντυπα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ και να γίνουν δημιουργικοί.   Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται τα έργα που δημιούργησαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο 2020.

Πιο συγκεκριμένα, από τις πλατφόρμες του μουσείου στο facebook και το instagram – EMST Athens – δίναμε το όνομα ενός καλλιτέχνη και τον τίτλο ενός έργου του, καθώς και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό έντυπο στο οποίο βρίσκονταν περισσότερες πληροφορίες. Με βάση τα όσα διάβαζαν οι μικροί μας φίλοι μόνοι ή με παρέα τους γονείς τους, μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχρονα έργα (ζωγραφιές, κατασκευές, βίντεο) και να μας τα στείλουν σε μορφή jpg ή βίντεο στο learning@emst.gr .

Τα έργα αυτά αναρτήθηκαν στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ. Βρείτε το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό εδώ.

.

.Κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης

Η εγκατάσταση Slumber, 1994 της Τζανίν Αντονί ενέπνευσε την Zainab να υφάνει τα όνειρά της για το μέλλον της, ο Amin μας μεταφέρει στο Ιράν με το Σουηδικό ιπτάμενο χαλί, 2001 του Κωστή Βελώνη για να γιορτάσουμε μαζί το Νουρούζ, τη γιορτή της άνοιξης, η Maya ταυτίστηκε με Το καμακωμένο ψάρι, 1985 του Κώστα Τσόκλη.  

Η σύγχρονη τέχνη εμπνέει, ανακινεί συναισθήματα, μνήμες από το παρελθόν και όνειρα για το μέλλον.
Στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ θα αναρτούμε ιστορίες συνυφασμένες με έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ, όπως μας τις διηγούνται όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Face Forward …into my home.

Μπορείτε να μας στείλετε και τη δική σας ιστορία, ανώνυμα ή επώνυμα, στο learning@emst.gr και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΜΣΤ θα την μοιραζόμαστε με όλους. Γιατί, όπως είπε η Bibiche, «κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης, με τη δική του ιστορία και τα δικά του μηνύματα».

VIDEOS