Κώστας Τσόκλης, Ουρανός, 1971

Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα

ΕΜΣΤ

Η πρώτη έκθεση, υπό τον τίτλο Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα, που εγκαινίασε τον χώρο των Περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ταυτόχρονα με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017, επανεκκινώντας ουσιαστικά την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του Μουσείου, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω της μεταστέγασής του στην έδρα του και των ενεργειών για την παραλαβή και λειτουργία του. Η έκθεση φιλοδοξεί να είναι ένας θεωρητικός και οπτικός διάλογος, βασισμένος σε έργα από τις συλλογές των δύο Μουσείων, περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και διαρθρώνεται σε 22 θεματικές. Τον Απρίλιο του 2017, θα ταξιδέψει σε περιορισμένη εκδοχή στο Βέλγιο.

Επιμέλεια:
Bart De Baere
Κατερίνα Κοσκινά

Βοηθοί επιμελητές:
Σταμάτης Σχιζάκης
Jan De Vree

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στα πλαίσια της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης καθώς και ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ειδικών ομάδων κοινού, όπως ΑμεΑ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κ.ά.

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΧΟΡΗΓΟΙ