ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΒΕΡΣΑ

ΕΜΣΤ

Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα

31/10/2016 – 05/02/2017

Επιμέλεια: Bart De Baere, Κατερίνα Κοσκινά
Βοηθοί επιμελητές: Σταμάτης Σχιζάκης, Jan De Vree

Η πρώτη έκθεση, υπό τον τίτλο Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, που εγκαινίασε τον χώρο των Περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ταυτόχρονα με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσει εως τις 5 Φεβρουαρίου 2017, επανεκκινώντας ουσιαστικά την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του Μουσείου, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω της μεταστέγασής του στην έδρα του και των ενεργειών για την παραλαβή και λειτουργία του. Η έκθεση φιλοδοξεί να είναι ένας θεωρητικός και οπτικός διάλογος, βασισμένος σε έργα από τις συλλογές των δύο Μουσείων, περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και διαρθρώνεται σε 22 θεματικές. Τον Απρίλιο του 2017, θα ταξιδέψει σε περιορισμένη εκδοχή στο Βέλγιο.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Οκτωβρίου 2016 έως 5 Φεβρουαρίου 2017

 

Επισκεφθείτε (πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο παρακάτω) την ιστοσελίδα (microsite) που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το M HKA ειδικά για την έκθεση. Θα βρείτε πολύ υλικό και όλες τις πληροφορίες που αφορούν την έκθεση, τις ενότητές της, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τα έργα τους.
Επιπλέον, σε κάθε ενότητα μέσα στον χώρο της έκθεσης, στη σχετική σήμανση θα βρείτε κωδικούς QR με συνδέσμους που οδηγούν στις σχετικές ενότητες του microsite.

MICROSITE ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Kάθε Πέμπτη στις 18.00 και κάθε Κυριακή στις 12.00. Kάθε Τρίτη στις 12.00 θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στα Αγγλικά. Σε κάθε ξενάγηση μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 20 άτομα. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό του εισιτηρίου.

Δεν θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις εξής ημερομηνίες: 27, 29/12/2016 και 01/01/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα πλαίσια της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης καθώς και ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ειδικών ομάδων κοινού, όπως ΑμεΑ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κ.ά.

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

PHOTO GALLERIES

Φωτογραφίες από την έκθεση

 

Εγκαίνια – 31.10.2016

Φωτογραφίες: Georgia Gavali / Έλενα Παρασκευά

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ