Φωτογραφία: Τοίχος, Φωτογραφικό Εργαστήρι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω

ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους 

Ωδείο Αθηνών

Σειρά εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους και παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω.

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου έως την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 θα παρουσιάζεται μια σειρά ολιγόλεπτων βίντεο με τίτλο Realistic Realities από το Φωτογραφικό Εργαστήρι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω. Το αφιέρωμα γίνεται σε επιμέλεια της Μαρίνας Τσέκου, Επιμελήτριας Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20:00 οι φωτογράφοι-θεραπευτές Γιάννης Βασταρδής, Θωμάς Γερασόπουλος και Παύλος Φυσάκης και η φωτογραφική ομάδα του 18 Άνω θα συνομιλήσουν με το κοινό για τη λειτουργία του Φωτογραφικού Εργαστηρίου της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω, την εμπειρία τους από την επαφή με την τέχνη και τη συνεργασία τους με το ΕΜΣΤ τα τελευταία τρία χρόνια.
Την ίδια ημέρα, ως παράλληλη δράση, θα πραγματοποιηθεί bookcrossing.

To διάστημα από 24 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου το Μουσείο θα υποδέχεται ομάδες από Μονάδες Απεξάρτησης με δωρεάν ξεναγήσεις, κατόπιν συνεννόησης, στις τρέχουσες εκθέσεις του: Απόστολος Γεωργίου, Ζωγραφική. Μάαρια Βιρκκάλα, Wondering. Ρένα Παπασπύρου, Φωτοτυπίες Απευθείας απ’ την ύλη, 1980-81. Άγγελος Πλέσσας, Σχολή Μουσικής Ιδρύματος Άντζελο.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από τους Ιστορικούς Τέχνης του Μουσείου.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Επιμέλεια: Μαρίνα Τσέκου