Φωτογραφία: Ολυμπιάννα Μηλιάκη

DJ++/ BOUNDARY CONDITIONS

ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΛΕΙΣΣΟΥΡΑ

Ισόγειο ΕΜΣΤ

Στο πλαίσιο της φετινής εορταστικής διοργάνωσης Νύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το ΕΜΣΤ θα παρουσιάσει ως παράλληλη δράση την οπτικοακουστική παράσταση – εγκατάσταση Dj++ / Boundary Conditions του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Κοντογεωργακόπουλου σε συνεργασία με τον Οδυσσέα Κλεισσούρα, ιδρυτικά μέλη του oneContinousLab.

Στο ισόγειο του μουσείου θα στηθεί ένα εορταστικό Dj set ηλεκτρονικής μουσικής που θα εναλλάσσεται με ηχητικά κολάζ «πειραγμένων» αναφορών σε δημοφιλή μουσικά κομμάτια. Η μουσική θα συνοδεύεται από μια διαδραστική εγκατάσταση σε συγχρονισμό και διάλογο με την μουσική, η οποία θα περιλαμβάνει αλγοριθμικά επεξεργασμένες εικόνες των επισκεπτών και των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Μουσείου.

Η δράση επιδιώκει να επεκτείνει την τεχνική και την τέχνη του Djing, συνδυάζοντας πειραματικές μορφές μουσικής παραγωγής με καλλιτεχνικές πρακτικές και εικαστικούς όρους, με στόχο την αλληλεπίδραση με τους ακροατές / θεατές και τον περιβάλλοντα χώρο.

Την ημέρα εκείνη το μουσείο γιορτάζει με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος

Ο Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος από το 2009 διδάσκει στο Cardiff Metropolitan University – Cardiff School of Art and Design ως επίκουρος καθηγητής Sound and Media Art. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά και μουσικά έργα του που συνδυάζουν τις ηχητικές τέχνες, τη διάδραση, τις ψηφιακές κατασκευές και τα πολυμέσα έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Co-Founder on oneContinuousLab
Senior Lecturer in Sound & Media Art at Cardiff School of Art and Design – Cardiff Metropolitan University
CSAD co-ordinator of the European Art Science Technology – Digital Creativity (EASTN-DC) project

http://alexandros-k.com

Οδυσσέας Κλεισούρας

Ο Οδυσσέας Κλεισούρας είναι Αρχιτέκτονας και Καλλιτέχνης, με ερευνητικά ενδιαφέροντα που άπτονται της διευρυμένης αρχιτεκτονικής θεώρησης και πρακτικής, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη τους σε ηχοτοπία και τοπικά περιβάλλοντα. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στα Haus Kultur der Welt (HKW), Center for Media Kalsruhe (ZKM), Jewish Museum Berlin, και στην πειραματική σκηνή του Βερολίνου, ενώ έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη με τα visuals του μουσικού project Pique Dame.
Co-Founder on oneContinuousLab
Co-founder of a|tectonics

https://atectonics.net

oneContinuousLab

To oneContinuousLab είναι ένα υπερπεδιακό καλλιτεχνικό-επιστημονικό στούντιο-εργαστήριο (art-science studio-lab), με έδρα το Κουκάκι – Αθήνα. Αποτελείται από μια συνέργεια υφιστάμενων ερευνητών και επαγγελματιών και έχει σαν στόχο την καλλιτεχνικη παραγωγή και έρευνα.

www.onecontinuouslab.net