Διεθνής Ημέρα Μουσείων 

Εκμυστηρεύσεις

Περιστύλιο, Αίθριο του Μουσείου, Μεσοπάτωμα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Εκμυστηρεύσεις

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2011 με την δράση “Εκμυστηρεύσεις”.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα παρουσιαστούν οπτικοακουστικά και ηχητικά έργα από τη συλλογή του ΕΜΣΤ στο περιστύλιο και στο αίθριο του Μουσείου, καθώς και στο μεσοπάτωμα.

Τα παρουσιαζόμενα έργα προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της μνήμης και της προσωπικής εκμυστήρευσης. Αναμνήσεις, πάθη, ψυχικά τραύματα, ενδόμυχες σκέψεις, ζωή και θάνατος βρίσκονται στον αφηγηματικό πυρήνα των έργων. Τα μυστικά των έργων διασταυρώνονται μέσα από την ανάγνωσή τους με τις μνήμες και τα μυστικά του θεατή. Θα παρουσιαστούν έργα των Μπιλ Βιόλα, Γκάρυ Χιλλ, Τόνι Άουρσλερ, Τζον Μπαλντεσσάρι, Μαριάννα Στραπατσάκη, Πολ Μακάρθι & Μάικ Κέλλι, Σέλλυ Σίλβερ και του Έρικ Μπέλγκουμ.

Με την ιδέα ότι, όπως και το έργο τέχνης, έτσι και κάθε διαβασμένο βιβλίο κρύβει μέσα του τις μνήμες και τα μυστικά των αναγνωστών του, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη δράση με ένα bookcrossing, ένα κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής βιβλίων και διασταυρώσεων της μνήμης, μέσα στον κήπο του μουσείου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα τοποθετηθούν ειδικοί σάκοι στο περιστύλιο του μουσείου όπου από τις 2 έως τις 18 Μαΐου και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σας καλούμε να αφήσετε το βιβλίο σας και να μοιραστείτε τα μυστικά σας! Το bookcrossing θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου όπου οι επισκέπτες του μουσείου και οι περαστικοί θα μπορούν να διαβάσουν, να πάρουν ή να ανταλλάξουν τα βιβλία που θα έχουν ήδη συγκεντρωθεί τις προηγούμενες μέρες!
Την ημέρα της 18ης Μαΐου θα λειτουργεί και bazaar στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ με 50% έκπτωση σε επιλεγμένους καταλόγους εκθέσεων, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες.

Εκμυστηρεύσεις
Ώρες Λειτουργίας: 11:00 – 24:00
Υπαίθριες Προβολές : 21:00 – 24:00

Είσοδος ελεύθερη