ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Δημιουργικό εργαστήριο για ενήλικες

.Μπορούν οι πληροφορίες που αντλούμε από το περιβάλλον να πάρουν μορφή και οι εμπειρίες μας να μεταμορφωθούν σε ύλη; Μπορεί η επαφή μας με τα έργα τέχνης να καταγραφεί ως μοτίβο που στην επανάληψή του δημιουργεί γεωμετρία; Και πώς τελικά μπορούμε να υφάνουμε μία έκθεση;

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά, που συμμετέχει στην έκθεση Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος,  πραγματοποιεί διήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο στο ΕΜΣΤ και καλεί τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη μέθοδο μετατροπής των οπτικών και συναισθηματικών ερεθισμάτων σε μοτίβα, που στη συνέχεια υφαίνονται και παρουσιάζονται με τη μορφή υφασμάτων.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου, η εικαστικός θα παρουσιάσει τη μεθοδολογία καταγραφής πληροφοριών σε δυαδικές απεικονίσεις, την οποία στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα αξιοποιήσουν δημιουργικά, κατά την περιήγηση τους στην έκθεση Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος.

Στο δεύτερο μέρος, θα γίνει η ανάλυση των μοτίβων που θα προκύψουν, τα οποία καθένας χωριστά θα υφάνει έπειτα σε μικρούς αυτοσχέδιους αργαλειούς. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει τα δικά τους μοναδικά υφαντά που θα οπτικοποιούν την προσωπική εμπειρία από την επίσκεψή τους στην έκθεση.

 

Ημερομηνίες εργαστηρίου

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, 11:30 – 14:30

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, 11:30 – 14:30

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες (άτομα άνω των 17 ετών).

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail στο learning@emst.gr (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (12.10.2022): Οι θέσεις για το εργαστήριο έχουν εξαντληθεί. Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον.