Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΕΜΣΤ

ΕΜΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

09/12/2020-28/02/2021

ΕΜΣΤ για την Υγεία

Η τέχνη αποκαλύπτει, ψυχαγωγεί, συγκινεί, ενεργοποιεί τη δημιουργικότητά μας, μας κάνει ονειροπόλους, μαχητές ή ταξιδιώτες. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας η τέχνη μπορεί να μας αποφορτίσει, να μας λυτρώσει και κυρίως να μας ενώσει.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), θέλοντας να τιμήσει  τους επαγγελματίες υγείας για το πολύτιμο έργο τους και τη στήριξη που άοκνα προσφέρουν στην κοινότητα, δημιουργεί το πρόγραμμα ΕΜΣΤ για την Υγεία με σκοπό να ελαττώσει μέσω της τέχνης την ένταση και την κόπωση και να ανοίξει ένα παράθυρο στο όνειρο και στη δημιουργική έκφραση.

Όσοι επαγγελματίες υγείας επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους ένα έργο τέχνης από τη συλλογή του ΕΜΣΤ σε μορφή ηλεκτρονικής κάρτας. Σε χρόνο που οι ίδιοι θα επιλέξουν, μπορούν να «συνομιλήσουν» με το έργο, να εμπνευστούν, να σκεφτούν, να αισθανθούν, να ονειρευτούν. Στη συνέχεια μπορούν να μας στείλουν την απόκρισή τους με όποια μορφή επιθυμούν: να γράψουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε ένα κείμενο, μία ιστορία, ένα ποίημα ή ακόμα και σε μία φράση, να δημιουργήσουν το δικό τους έργο ζωγραφικής, μια κατασκευή, μία φωτογραφία, ένα βίντεο ή ό,τι άλλο επιλέξουν. Κάθε συμμετέχων, στέλνοντας την απόκρισή του, μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να λάβει κι άλλη κάρτα, συνεχίζοντας έτσι τη δημιουργική συνομιλία με τη σύγχρονη τέχνη. Στο τέλος του προγράμματος θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή έκθεση που θα παρουσιάζει, επώνυμα ή ανώνυμα, τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο learning@emst.gr

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Έργο Φωτογραφίας: Γιώργος Γυπαράκης, Νυχτερινό Τοπίο, 1998
Φωτογραφία: Agata Rucińska

EL / EN