Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΕΜΣΤ

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Από 1η Οκτωβρίου 2020 θα μπορείτε να κάνετε online κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

 

 Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις 2 μέτρων και να φοράνε μάσκα.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα – Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

 Λόγω COVID-19 για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων παρακαλούμε το κάθε παιδί να έχει μαζί του/της τις δικές του ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους.

«Bλέπω, Παίζω, Ανακαλύπτω … με τη Σύγχρονη Τέχνη» για μαθητές Νηπιαγωγείου

Στο πρόγραμμα Bλέπω, Παίζω, Ανακαλύπτω … με τη Σύγχρονη Τέχνη οι μικροί επισκέπτες θα περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης συλλογής και θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα. Θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια ή κατασκευές.

Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10.00
Ώρα λήξης εκδήλωσης: 11.30

 

«Δημιουργώ το δικό μου ημερολόγιο» για μαθητές Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Δημιουργώ το δικό μου ημερολόγιο οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με έργα της μόνιμης συλλογής που έχουν ημερολογιακό χαρακτήρα. Σε ένα ημερολόγιο κανείς γράφει για τις εμπειρίες του εκφράζοντας τις προσωπικές του ανάγκες, ερμηνείες και συναισθήματα. Είναι ένας χώρος εξομολόγησης. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους ημερολογιακά έργα μέσα από ποικίλα υλικά και διαφορετικά εκφραστικά μέσα (εικαστικά, περφόρμανς, κτλ.)

Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10.00
Ώρα λήξης εκδήλωσης: 11.30

 

«Περιπλανήσεις με τη σύγχρονη τέχνη» για μαθητές της Α’, Β’, Γ’ τάξης του Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Περιπλανήσεις με τη σύγχρονη τέχνη οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που διερευνούν τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κοινωνικό σύνολο και το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές.

Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10.00
Ώρα λήξης εκδήλωσης: 11.30

 

«Αποτυπώματα» για μαθητές της Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού

Στο πρόγραμμα Αποτυπώματα οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που αφορούν στην ευρεία έννοια της πολιτικής, συζητώντας για ένα σύνολο θεμάτων που σχετίζονται με τα κοινά. Μέσα από βίντεο, εγκαταστάσεις και ζωγραφικά έργα οι μαθητές θα γνωρίσουν πώς σύγχρονοι καλλιτέχνες σχολιάζουν καταστάσεις και γεγονότα της εποχής που ζουν. Αφού γίνει μια διαδραστική περιήγηση, θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, σχέδια ή κατασκευές σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10.00
Ώρα λήξης εκδήλωσης: 11.30


Εκπαιδευτικά προγράμματα – Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 .

«Μνήμη και πολιτικές αφηγήσεις στη σύγχρονη τέχνη»

Στο πρόγραμμα Μνήμη και πολιτικές αφηγήσεις οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής που σχετίζονται με πολιτικά θέματα και γεγονότα και θα γνωρίσουν ποικίλους τρόπους έκφρασης που οι καλλιτέχνες, Έλληνες και διεθνείς, επιλέγουν για να εκφράσουν τη στάση τους απέναντι σε αυτά. Συλλογική και ατομική μνήμη, εθνικισμός, μετανάστευση, πολιτικές και εμπειρίες καταπίεσης, διακρίσεων και βίαιων συγκρούσεων, πολιτικές χρήσεις του δημόσιου χώρου και καλλιτεχνικός ακτιβισμός είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Ημέρες διεξαγωγής: Τετάρτη & Παρασκευή
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10.00
Ώρα λήξης εκδήλωσης: 11.30

.

«Το ταξίδι και οι πολιτισμοί στη σύγχρονη τέχνη»

Στο πρόγραμμα Το ταξίδι και οι πολιτισμοί οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα έργα της συλλογής Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, που σχετίζονται με το ταξίδι, τις εσωτερικές και υπαρξιακές αναζητήσεις, με πανανθρώπινες έννοιες και σύμβολα, με τον διαπολιτισμικό διάλογο. Με την ενεργό συμμετοχή και τον διάλογο, οι μαθητές θα «ταξιδέψουν» σε διαφορετικούς τόπους, πολιτισμούς και ταυτότητες και θα ανιχνεύσουν σημεία διαλόγου, συγκλίσεις και αποκλίσεις στους προβληματισμούς των ανθρώπων όλων των λαών.

Ημέρες διεξαγωγής: Τετάρτη & Παρασκευή
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10.00
Ώρα λήξης εκδήλωσης: 11.30

EL / EN